Camerabeveiliging: CCTV Camera

Camerabeveiliging: CCTV Camera

CCTV Camera: HOE EN WAT?

Een CCTV camera (beveiligingscamera), tegenwoordig zie je ze overal. Er is namelijk onwijs veel vraag naar beveiligingscamera’s, hoe komt dat toch? 5 minuten. Dat is hoeveel tijd een inbreker nodig heeft om uw huis leeg te roven. Op dit soort momenten zijn beveiligingscamera’s of CCTV installatie ontzettend fijn. Een camera schrikt de inbreker af, vaak nog voor dat ze uw huis of bedrijfspand proberen binnen te dringen. Een CCTV camera werkt dus preventief. Mochten de inbrekers nou toch zo brutaal zijn dat ze alsnog binnen komen, heeft u in ieder geval een beeld. Vaak is het zo dat wanneer er wordt ingebroken bij een woning of bedrijfspand zonder beveilgingscamera’s de politie niets kan doen, er is namelijk geen bewijs van wie er eventueel binnen zou zijn geweest.

CCTV Camera

Een CCTV camera. Wat is het? En waarom zou u kiezen voor zo’n CCTV camera? CCTV staat voor Closed- Circuit Television. Dit betekent dat alle beelden die het CCTV camerasysteem opneemt, via een gesloten netwerk gaan en lokaal worden opgeslagen. De beelden zijn niet openbaar en worden opgeslagen op een netwerk video recorder (NVR). De beelden zijn wel zichtbaar voor de eigenaar wanneer hij of zij dit wil. De recorder kan op een netwerk worden aangesloten om de camera beelden op afstand, via een app, te kunnen bekijken. Een CCTV installatie is het meest gekozen camerasysteem. Zowel particulieren als ondernemingen kiezen steeds vaker voor een CCTV camerasysteem. Bent u op zoek naar de juiste CCTV camera neem dan vrijblijvend contact op en u krijgt een advies op maat.

CCTV installatie

Een CCTV installatie (camera systeem) bestaat uit een video recorder (NVR) met daarop aangesloten camera’s. De camera’s worden bekabeld op de NVR aangesloten door middel van een internet kabel (Cat5E). In de recorder zit een externe harde schijf die de camera beelden opslaat. Deze wist automatisch de oudste beelden en draait 24 uur zo door. Afhankelijk van de opslagcapaciteit en manier van opnemen kunnen we bereken hoeveel dagen terug gekeken kan worden. Hoe meer camera’s op de recorder zijn aangesloten des te zwaarder moet de processor van de recorder werken. Om een goed en betrouwbaar camera systeem te hebben moet hier goed naar gekeken worden.

Keuze type CCTV camera

Op internet zijn er tal van type camera’s te verkrijgen, maar welke moet je nou hebben voor jouw situatie? Iedere camera is ontworpen voor een specifieke situatie. Voorbeeld is een overzichtscamera voor de voorzijde van je woning, of een camera in een magazijn die op detail niveau een handeling moeten kunnen zien. Of een camera moet buiten in de nachturen een goed overzichtsbeeld kunnen weergeven met weinig licht. Kortom voor iedere situatie zijn er camera’s ontwikkeld, maar per kwartaal worden weer nieuwe modellen op de markt gebracht. Deze zijn dan weer verbeterd en doorontwikkeld. Wil jij beschikken over de nieuwste camera’s met de nieuwste technieken? Neem vrijblijvend contact op met Alert Systems.

Eigenschappen CCTV camera

Een CCTV camera heeft veel verschillende eigenschappen. Enkele belangrijke eigenschappen zijn: lenscapaciteit, optische/motorzoom lens, thermische, resolutie, bewegingsdetectie, micorfoon, WDR, nachtzicht, Full Color, infrarood. Bij aankoop van een camera is het belangrijk om goed te kijken naar de eigenschappen van een camera. Waar moet je dan op letten? De resolutie van een camera bepaald het aantal megapixels in een camera beeld en bepaald het kwaliteitsbeeld. Het aantal pixels in de horizontale en verticale as van de foto moet je vermenigvuldigen om te berekenen hoeveel megapixel de camera heeft. Tegenwoordig is een 4 megapixel (4MP) camera de standaard. Hoe meer pixels des te scherper en getailleerde het beeld. Echter hoe meer pixels des te lager de Frame Per Seconde (FPS) is. Dus minder vloeiender. Daarnaast is de lens capaciteit erg van belang. Heeft een camera een vaste lens (Fixed lens) of beschikt het over een motorzoom lens?

Lens capaciteit

Het is van belang om te kijken naar de situatie. Wat is de afstand van het object tot de camera? Bij een 2.8 MM lens (fixed lens) kan een camera een persoon identificeren op 5 meter en kan geobserveerd worden tot 20 meter. Bij een 3.6 MM lens is een persoon te identificeren op 8 meter en kan geobserveerd worden tot 32 meter. Ideaal dus voor een camera bij de voordeur of voorzijde van uw woning. Heb je een lange tuin of omgeving dan kan je beter kiezen voor een CCTV camera met een motorzoom lens. Een camera met een motrozoom lens heeft een 2.7~12.5 MM lens.

Interesse?

Heeft dit artikel uw interesse aangewakkerd? Dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze adviseurs. Dit kan door het bijgevoegde contactformulier in te vullen of u kunt bellen met: 076 530 93 68

Veiligheid voor nu en in de toekomst

Alert Systems uit Breda is een specialist in het installeren van beveiligingssystemen. Wij luisteren naar jouw wensen en geven je een advies op maat. Op basis hiervan en de gestelde eisen van de verzekeraar, stellen we een persoonlijk beveiligingsplan op dat uiteraard voldoet aan de wet- en regelgeving van beveiliging. Zo heb jij de zekerheid dat je woning of bedrijfspand optimaal beveiligd wordt.

Alarminstallaties van Alert Systems zijn op vele manieren uit te breiden. Zoals met sirenes, bewakingscamera’s, brandbeveiliging en toegangscontrole. Om de garantie op beveiliging van jouw woning of bedrijfspand te kunnen blijven garanderen, is onderhoud op het alarmsysteem echter noodzakelijk. Ook dat regelen wij graag voor je. De kans op storingen wordt hierdoor verminderd en de levensduur van het systeem vergroot. Daarnaast heb je de mogelijkheid om met de monteur bepaalde organisatorische veranderingen te bespreken.

Neem contact op

Wil jij geruster slapen met een veilig gevoel?

Neem dan zeker vrijblijvend contact op met onze beveiligingsadviseurs, om de mogelijkheden en voorwaarden te bespreken. Ook komen we graag bij je langs voor een advies op maat. Zo komen we samen tot de beste beveiliging van jouw woning en/of bedrijfspand. Langdurige samenwerking in een goede verstandhouding, daar gaan wij voor bij Alert Systems. Jouw veiligheid is onze zorg!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct een afspraak maken en de mogelijkheden bespreken?