Brandmeldsystemen

Waar rook is,
is nog geen vuur

Tijdig signaleren

In ieder huis of pand kan er brand ontstaan. De kans erop is weliswaar klein, maar de gevolgen zijn groot als je woonhuis of bedrijfspand vlamvat. Bescherm je gezin of medewerkers en maak je omgeving brandveilig. En dat hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn. Het kan namelijk al met slechts een aantal eenvoudige aanpassingen. Brandbeveiliging kan levens redden!

Gecertificeerd branddetectiebedrijf

Een goed functionerende brandmeldinstallatie kan van levensbelang zijn. Om deze te mogen ontwerpen, installeren en onderhouden moet je een officieel branddetectiebedrijf zijn. Erkend conform de door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) gepubliceerde certificatieschema’s en regelingen. Via het zusterbedrijf M2 Beveiliging BV leveren, installeren en certificeren wij voor u een brandmeldinstallatie.

Onze professionele zorg voor jouw brandveiligheid

De belangrijkheid van een brandmeldinstallatie is niet te onderschatten. Zowel in nieuwbouw als in bestaande woningen en gebouwen eisen overheid, brandweer of gemeente de installatie van diverse brandmelders en een brandmeldsysteem. Deze mogen alleen door een erkend branddetectiebedrijf ontworpen worden. Daarnaast mag alleen een dergelijk bedrijf dit systeem ook installeren, jaarlijks/maandelijks onderhouden en beheren. De installatie geschiedt volgens de NEN 2535. De jaarlijkse controle en onderhoud zijn verplicht volgens de NEN 2654. Door deze controle wordt de continuïteit van de brandmeldinstallatie gewaarborgd.

De betrouwbaarheid van een brandmeldinstallatie in een gebouw valt of staat bij het aantal onechte of ongewenste meldingen en storingen die de installatie geeft. Deze meldingen worden vaak niet door de techniek veroorzaakt, maar door gebrekkig beheer en onderhoud van de installatie. Voor alle zaken rondom de brandveiligheid van je woning en/of bedrijfspand kun je bij ons terecht. Wij nemen je het werk graag uit handen.

Neem contact op

Heb jij een brandende vraag?

Daarop weten wij vast het antwoord. Er is veel regelgeving rondom brandveiligheid. Welke eisen worden gesteld? Wat moet wel en wat niet? Alert Systems is daarin graag jouw professionele én gecertificeerde partner. Neem vrijblijvend contact met ons op om samen te bespreken wat voor jou van toepassing is, welke oplossing het beste bij jouw situatie past en hoe we je kunnen ontzorgen. Zeker op het gebied van brandveiligheid staat een goede en betrouwbare samenwerking voorop. Wij gaan die met plezier met je aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct een afspraak maken en de mogelijkheden bespreken?