Alarmsysteem thuis

Alarmsysteem voor in huis?


Twijfelt u om een alarmsysteem te kopen voor in huis? Een alarmsysteem biedt u vele voordelen in uw woning of bedrijfspand. Het zorgt voor een alarmsignaal als er een ongewenste bezoeker in uw woning of pand binnendringt. Dit signaal kan ter plaatse gegeven worden door middel van een sirene in combinatie met een flitslicht. Het alarmsignaal kan daarnaast naar een particuliere alarmcentrale (PAC) op afstand gestuurd worden. De centralist onderneemt actie bij de vooraf afgesproken protocol.

Hoe werkt een alarmsysteem?


Een alarmsysteem is een signaleringssysteem en moet zo snel mogelijk een inbreker of indringer signaleren. Signaleren doen we door middel van verschillende sensoren. Voor ruimte detectie worden bewegingsmelders gebruikt die op basis van warmte detecteren. Zodra iemand in de ruimte loopt met de warmte van een lichaam dan wordt diegene gedetecteerd. Voor deuren en ramen worden magneetcontacten gebruikt. Bij een alarmmelding gaat de binnen sirene af en de flitser op de voorgevel wordt geactiveerd.

Alarmsysteem met of zonder meldkamer


Wanneer een alarm wordt gecombineerd met een meldkamer dan heeft dit extra voordelen. Doordat de melding bij een meldkamer binnenkomt wanneer het alarm afgaat zullen namelijk meteen de hulpdiensten worden ingeschakeld. Hierdoor is er in geval van nood altijd meteen hulp onderweg en deze snelle responstijd kan vaak een groot verschil maken. In geval van een medisch noodgeval kan dit levens redden, maar ook als het alarm afgaat vanwege een inbraak is de kans veel groter dat de inbrekers gepakt zullen worden. Een abonnement bij een meldkamer zorgt ervoor dat er ten alle tijden over je huis gewaakt wordt. Ook wanneer je zelf niet thuis bent. Echter een meldkamer abonnement is niet verplicht.

De voordelen van een meldkamer

• 24 uur controle en toezicht op uw beveiliging
• Centralist handelt iedere melding persoonlijk af
• Inschakel controle en registratie
• Altijd verzekerd van een snelle reactie
• Eventueel inschakelen van een bewakingsbedrijf
• Assistent van uw alarmsysteem
• Storingsmeldingen monitoren

Alarmsysteem met app


Het alarmsysteem kan gekoppeld worden een bestaande netwerk. Hierdoor kan het alarmsysteem geschakeld worden door middel van een app. Met de app kan eenvoudig op afstand het alarm aan- en uitgezet worden. Het voordeel is dat het code paneel minder gebruikt hoeft te worden en in een oog opslag kan zien of het alarm geactiveerd is.

Draadloos of bekabeld alarmsysteem


Wij adviseren om een alarmsysteem zo veel mogelijk bekabeld aan te sluiten indien mogelijk. Een bedraad alarmsysteem is minder storingsgevoelig en de batterijen hoeven niet vervangen te worden. Als bekabeling geen mogelijkheid is dan kan draadloos worden toegepast. Draadloze sensoren werken op basis van een batterij en staan in verbinding met een draadloze ontvanger. De draadloze ontvanger en draadloze sensoren communiceren met dezelfde frequentie. Het levensduur van een bedraad alarmsysteem is hoger dan een draadloos alarmsysteem.

Wil jij geruster slapen met een veilig gevoel?

Neem dan zeker vrijblijvend contact op met onze beveiligingsadviseurs, om de mogelijkheden en voorwaarden te bespreken. Ook komen we graag bij je langs voor een advies op maat. Zo komen we samen tot de beste beveiliging van jouw woning en/of bedrijfspand. Langdurige samenwerking in een goede verstandhouding, daar gaan wij voor bij Alert Systems. Jouw veiligheid is onze zorg!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct een afspraak maken en de mogelijkheden bespreken?